Dilara Kirazoğlu | 6 Eylül 2023
Merhaba sevgili okuyucular,
Sevgili korkulu 30. Yaşıma giriş yapmış bulunuyorum. Umarım yeni yaşım sağlıklı ve mutlu geçer. Evet ve buradasın sevgili 30. Yaşım. Hayatımın tatlı zamanlarından birini yaşadığım bu iki üç haftayı size de özet geçmek istiyorum. Artık kendime baskı yapmayı bıraktım. Gereksiz bir duygusallık ve depresyon yaratığı kanısındayım ama tabi ki bu demek değil ki bir günde kendime davranışlarımı değiştirdim. Üzerinde çalışıyoruz diyelim.
Bir gün yapılacak hiç işim yok mu? Kitap okuyorum :D. Şaşırdınız değil mi evet son iki günde yaklaşık 150 sayfa kitap okudum. Bayağı bir ilerleme var sanırım. 30. yaşımın beni ısırmamış olduğuna inanamıyorum. Ben sanıyorum ki alnına falan damga vuruyorlar. Herkes 30 yaşında olduğunu biliyor. Ahahaha. Ayrıca düşünüyorum arkadaşlar 20li yaşlarım çok mu iyi geçti? Bence 40 yaşına geldiğimde de bunu düşünüyor olacağım. Ben yine arada düşüyorum depresif duygularıma ama eskisi kadar neden, neden, neden sorularını kendime sormuyorum. Kendimi suçlamıyorum artık farkındayım ki her şey benle alakalı değil.
Gelelim 29. yaşımın bana en tatlı hediyesine. Bir süredir erkek arkadaşım var. Gerçekten bazen şans mı dersiniz, enerji mi dersiniz, yıldız kavuşması, merkür retrosu mu bilmiyorum ama insanlar en umulmadık zamanda karşınıza çıkar. Aylardır çektiklerimden sonra benim için çok zordu birisine kendimle ilgili bir şeyler anlatmaya başlamak. Bazen düşünüyorum ki beni kendimden daha iyi anlayabiliyor.
Yine inanılmaz düşük bir günümde olduğum zaman, çok basit bir cümleyle beni şok etti. ‘Sevgilim yalnız değilsin.’ Benim için tokat gibi bir cümle oldu ve ben de onun yanında olduğumu süreç içerisinde umarım ona anlatabildim yalnız olmadığını. Evet yalnız değilim artık ama korkmuyor da değilim. Hala almam gereken bir yol var. Anlatmam gereken şeyler, öğrenmem gereken şeyler. Ama doğru insanın yanında olma duygusu gerçekten çok farklı.
Birinin zayıflıklarını görmek, onları bilmek, sır saklamak zorunda olmamak, anlatmak zorunda olmamak, kısaca birine o kadar yakın olmak ama bir yandan da ona nefes alacak alanı bırakabilmek güzel. Olgunlaşmamızla beraber ilişki formlarımız da değişiyor ki ben bu formdan gayet mutluyum. Genel olarak hala daha kendimle kavgalarım var. Her şey bir günde düzelemez dediğim gibi ama artık umutsuz değilim.
Yeni güzel 30. Yaşıma…
Sevgilerle,
Dilara Kirazoğlu
0 yorum